Anna

Luc Besson har lavet et remake af sin egen film, La Femme Nikita. Okay, det er en overdrivelse, men der er mange ligheder. Hovedpersonen og titelfiguren i begge film er en ung kvinde på stoffer, der kommer i vanskeligheder efter et mislykket røveri og bliver tilbudt en alternativ udvej. Nikita bliver lejemorder i en hemmelig organisation, og Anna bliver agent hos KGB, hvilket også involverer en masse mord på bestilling, og så lige en smule spionage til dessert.

Men de to film udvikler sig også meget forskelligt, og spionhistorien i Anna har et godt, gammeldags hvem-snørrer-hvem-plot med mange uventede drejninger og masser af benhård action. Den mindede mig mere om film som Atomic Blonde og Red Sparrow end La Femme Nikita på trods af de indledende lighedspunkter. Man kan sagtens anfægte dens originalitet, men den er ikke uinteressant. Jeg blev oprigtigt overrasket flere gange, selvom jeg gættede løs, og jeg var godt underholdt.

Det eneste, der skæmmer den, er den kluntede kronologi. Mange af de uventede drejninger leveres i flashbacks, der fortæller, hvad der i virkeligheden foregik på et tidligere tidspunkt, og den hopper meget frem og tilbage. Det er ikke så galt, at du taber tråden. Men hyppigheden er en anelse overvældende, og måske kunne de have løst det på en anden måde eller med kortere glimtvise montage-flashbacks. Men det er et lille øf, for jeg var faktisk ganske fint underholdt.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *