Curb Your Enthusiasm

Curb Your Enthusiasm er en komedieserie fra 2000 med Larry David, en af skaberne bag Seinfeld, som en fiktiv version af sig selv. Det er serien, Klovn er inspireret af. Lige som Frank Hvam roder Larry sig ud i alverdens problemer, fordi han dummer sig igen og igen.

Onde tunger vil hævde, at Klovn er tyvstjålet fra ende til anden. Helt så enkelt er det ikke. Grundidéen er den samme, men Frank og Larry er ikke som to dråber vand. De har hver sine særheder. Larry har heller ingen Casper, der lokker ham i uføre. Han klarer det hele selv.

Det er en sjov serie, der byder på meget af samme humor og lignende forviklinger. Nu og da føler man med stakkels Larry. Andre gange råber man af skærmen, fordi han er en idiot.

Lige som i Klovn er serien fuld af gæstestjerner i både fiktive roller og som fiktive versioner af dem selv. Forskellen er blot, at Larry kan tiltrække nogle af de største Hollywood-stjerner. De mest prominente inkluderer bl.a. Michael J. Fox, Dustin Hoffman og Martyin Scorsese.

Jeg kan godt lide Klovn også. Man kan ikke sige, at dette er originalen, og den danske pendant bare er en billig kopi. De fungerer begge pga. karaktererne og deres mange uheldige eskapader.

Hvis du kan lide Klovn, vil du sandsynligvis synes godt om Larry også. Hvis ikke, kan du overveje at give ham chancen alligevel. Han er stadig sin egen.

Du kan se den på HBO. Der er 11 sæsoner i alt, og de seneste to er spritnye.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.