District 9

District 9 foregår i en alternativ virkelighed, hvor Jorden har fået besøg af rumvæsener. Men de er ikke, som man kunne forvente. Deres rumskib er avanceret, men de virker primitive og dumme. I hvert fald i vores øjne. Og da vi ikke har været i stand til at kommunikere fornuftigt eller samarbejde med dem, har vi valgt at spærre dem inde i store lejre. Tilfældigvis i Sydafrika, for der landede de. Men de lokale frygter dem, og man beslutter at flytte dem. På god, gammeldags, civiliseret vis ved at opsige deres lejemål og bede dem om at smutte.

Det er ikke en film uden humor, som du måske kan fornemme.

Peter Jackson, manden bag Ringenes herre og King Kong, har produceret District 9. Og han er på mange måder gået tilbage til sine rødder, for han er jo også manden bag Bad Taste og Braindead. Og der er lidt af den samme stemning og humor i District 9. Filmens uheldige helt minder mig om Ash Williams, Bruce Campbells rolle i Army Of Darkness. Okay, det er Sam Raimi, der lavede den. Men det er samme boldgade.

Til gengæld er District 9 en velskrevet thriller og mere end blot en action- eller science fiction-film. Den stikker dybere og handler også om fordomme, frygt, grådighed, overtro og politik. De værste menneskelige egenskaber. Historien er inspireret af virkelige hændelser i Sydafrika. Titlen referer til District 6, der var et område i Cape Town, hvor 60.000 indfødte afrikanere blev tvangsfjernet i 1966, da regeringen besluttede, at området kun var for hvide mennesker.

District 9 kan blive en ny kultklassiker.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *