Galaxy of Terror

Galaxy of Terror er en rumgyser fra 1981 produceret af Roger Corman (Death Race 2000, Not of This Earth). Det er en B-film, men den har et ganske prominent navn på holdet, nemlig selveste James Cameron, der havde tjansen som både produktionsdesigner og Second Unit Director.

Et andet prominent navn er Robert Englund, der endnu ikke var brudt igennem som Freddy Krueger. Han er en del af mandskabet på rumskibet Quest, der sendes til en øde, stormfyldt planet for at søge efter overlevende fra et nedstyrtet rumskib. Da de undersøger vraget, opdager de, at de ikke er alene, og så begynder de at dø en efter én.

Det er en billig film, men jeg er imponeret over niveauet. James Cameron har fået utroligt meget ud af det sparsomme budget, og den er fuld af store, imponerende scener og kulisser. Kvaliteten er langt over, hvad man normalt ser i Cormans film, og hvis ikke det var for de mere absurde og ulogiske idéer i manuskriptet samt en for B-film typisk og klassisk dødsscene, hvor det stakkels kvindelige offer bliver afklædt fra top til tå – og slimet til af det glubske monster, der har fat i hende – så kunne den i teorien lige så godt have nydt samme legendestatus som John Carpenters Det grusomme udefra eller endda Ridley Scotts Alien, som den også er kraftigt inspireret af.

Men selvom manuskriptet og B-filmens lumre traditioner trækker den ud af det gode selskab, er det stadig en veludført, medrivende og særdeles underholdende film.

I skrivende stund kan du se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *