Hellboy

David Harbour, bedre kendt som velpolstret landsbybetjent og papfar i TV-serien Stranger Things, er titelfiguren Hellboy i et spritnyt reboot af Guillermo del Toros tegneseriefilmatisering fra 2004.

Hellboys ophavsmand, Mike Mignola, og kollegaen, tegneserie- og manuskriptforfatteren Andrew Cosby begyndte at skrive manuskriptet i 2014 som en efterfølger til Hellboy II: The Golden Army fra 2008. Guillermo del Toro blev tilbudt en producerrolle, men han ville hellere instruere sin egen Hellboy III og afviste at medvirke. Det fik Ron Perlman, Hellboy i de to andre film, til at springe fra, og så blev det besluttet at reboote i stedet.

Den nye film er løst baseret på tegneserierne Darkness Calls, The Wild Hunt, The Storm and the Fury og Hellboy in Mexico, og der sker rigtigt meget i filmen.

Den røde tråd snor sig omkring Vivienne Nimue, bloddronningen, en mægtig og udødelig troldkvinde fra den mørke middelalder, der blev besejret af kong Arthur og Merlin, snittet i småstykker og forseglet i velsignede kister. Med hjælp fra nogle af nutidens monstre vender hun tilbage og fortsætter, hvor hun blev afbrudt for mange århundreder siden.

Filmen floppede stort i biografen og hos anmelderne, og man skal lede længe efter rosende ord blandt fans og filmnørder, så jeg var meget i tvivl, om jeg skulle give den en chance. Men et lys i mørket overbeviste mig, da en god ven anbefalede den.

Jeg vil starte med det negative. Det er en actionkomedie, og den er sjældent alvorlig. Men det er ikke kritikken. Mit eneste problem med humoren – bortset dårlige jokes – er forhistorien, hvor selv fortællestemmen er vittig og useriøs. Det er en lille detalje, men den irriterede mig. Jeg synes, at de skulle have isoleret humoren til nutiden og primært Hellboys scener.

Milla Jovovich overspiller, og det er ikke godt. Måske er hun for uvant med skurkeroller. Jeg håbede på mere, og jeg blev skuffet. I det hele taget var der langt mellem hæderlige skuespilspræstationer.

David Harbour er ingen Ron Perlman. Det er naturligvis en svær opgave for en ny skuespiller at overtage en rolle fra en populær forgænger, men de har heller ikke gjort det nemt for ham. Perlman udfyldte rollen, men Harbour bliver væk i den bag alt for kraftig makeup og gummiproteser. Det er umuligt at genkende ham, og det er sværere at føle ham.

Men det er ikke alt sammen negativt. Det er en underholdende film med en fantasifuld verden fuld af monstre, og der sker hele tiden noget nyt og uventet. Der er masser af action, og selvom historien henter inspiration fra mange tegneserier, vil jeg egentlig ikke beskrive handlingen som kaotisk. Hellboy er bare en travl og ombejlet djævel, og filmen bliver en højspændt rutsjetur fra actionscene til actionscene.

Den får seks hjerter, fordi den underholder, og fordi den – bortset fra skuespillet – er veludført.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *