Red Notice

Red Notice er en actionkomedie fra 2021 skrevet og instrueret af Rawson Marshall Thurber. Han har bl.a. instrueret DodgeBall, We’re the Millers og Central Intelligence.

Ryan Reynolds er mestertyven Nolan Booth. Da han forsøger at stjæle et uvurderligt guldæg fra Kleopatras tid, kommer Dwayne Johnson som FBI-agenten John Hartley i vejen. Kun én kan vinde, men de kan også begge tabe, for der er en tredje spiller, den gådefulde Bishop i skikkelse af vidunderlige Gal Gadot.

Filmen har fået flest negative anmeldelser. På Rotten Tomatoes scorer den 39 procent. Kritikken går på originaliteten og det – ifølge deres konsensus – middelmådige resultat.

Jeg er uenig. Ikke så meget ang. originaliteten. Det er en cocktail af velkendte genrer. Tango & Cash møder Jagten på den forsvundne skat. Tilføj et hvem-snører-hvem-plot med lige dele kup og svindelnumre. Det er Red Notice.

To kamphaner og en femme fatale

Humoren er klassisk Ryan Reynolds. Han rider på Deadpool-bølgen i de fleste andre film. Altid den charmerende gavflab.

Det er set før, men det er ikke middelmådigt. Det er en velproduceret storfilm. Masser af action, flotte kampscener og god humor med selvironi og genre-spoofende meta-jokes.

Det nye trekløver, de to superhelte og den gamle wrestler, har kemi, så det sprøjter ud af næsen på dem. Fyrene er klassiske kamphaner i et umage makkerskab, og Gadot er deres femme fatale.

Den overgår ikke de film, der inspirerer den. Men det gør ikke spor. Mindre kan gøre det. Jeg morede og hyggede mig.

Du kan se den på Netflix.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.