Sisters

Før Margot Kidder blev verdenskendt som Supermans dame, var hun en af Hollywoods faste scream queens, og hun medvirkede i gysere som Black Christmas, The Amityville Horror og aftenens film, Brian De Palmas Sisters fra 1972.

Jeg vil nødigt afsløre for meget om handlingen, for der er mange uventede drejninger tidligt i filmen. Jeg vidste intet på forhånd, og den udviklede sig slet ikke som forventet.

Jeg kan sige, at den involverer et brutalt mord, et par uduelige kriminalbetjente og en ihærdig, ung journalist, der tager sagen i egen hånd. Alle de øvrige detaljer om hvem, hvad, hvornår og hvorfor må du have til gode.

Inspireret af Hitchcock

De Palma er ofte og igen-igen inspireret af den gamle mester, Alfred Hitchcock. Da jeg ikke vil afsløre for mange detaljer om handlingen, vil jeg heller ikke fortælle hvilke, men hvis du kender hans film, vil du genkende især to af dem som inspirationskilder.

Men det er ikke uoriginalt af den grund. De Palma digter sin egen historie ovenpå de elementer, han låner, og han har begået en spændende og nervepirrende thriller, der overrasker igen og igen.

Han har valgt at afsløre mysteriet i finalen på en lidt usædvanlig måde, og jeg var lige ved at overfortolke den. Jeg er i tvivl om logikken i det valg. Men håndværket fejler intet, og det er i sig selv en interessant scenografisk oplevelse.

Det er en vellykket, opfindsom thriller, der trækker på mange inspirationskilder og byder på en god blanding af gys og mystik. De Palma skuffer ikke.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *