The Book of Boba Fett

The Book of Boba Fett er en spin-off-serie i Star Wars-universet. Lige som The Mandalorian er den skabt af Jon Favreau, og den foregår i samme periode kort efter den oprindelige trilogi. To af de foreløbigt fire første afsnit er instrueret af Robert Rodriguez.

Som titlen antyder, følger handlingen Boba Fett. Vi kender ham som en kultfigur fra de oprindelige film, selvom hans rolle er lillebitte. Han er dusørjæger, og vi ser ham aldrig uden hjelm.

Hele Mandalorian-mytologien vokser ud af dette simple kendetegn. I virkeligheden var George Lucas bare inspireret af den klassiske, mystiske Man-with-No-Name-western-helt.

I prequel-trilogien lærer vi, at Boba er en klon af Jango Fett, der opdrager ham som sin egen søn. Boba mister faderen i slaget mellem Jedi-ridderne og grev Dookus android-hær.

Bobas historie i serien fortsætter efter re-introduktionen i anden sæson af The Mandalorian. I nutiden har han overtaget Jabbas territorie. Han bor endda i Jabbas gamle palads, hvor Leia blev holdt som slave i guld-bikini, før Luke befriede hende.

Sideløbende i flashbacks får vi også historien om, hvad der skete med ham efter den tredje film i den gamle trilogi. Disse starter bogstaveligt talt i maven på den sarlacc, der slugte ham i filmen.

Forfriskende uforudsigelig

Jeg vil ikke afsløre mere om handlingen. Men jeg kan sige, at den er forfriskende uforudsigelig. Disse spin-offs styrke er, at vi får Star Wars på en ny måde. Et velkendt univers, men med karakterer og fortællinger, der ikke handler om Jedierne og Skywalker-familien.

Genremæssigt er det en rum-western. Vi har endnu ikke forladt Tattoine, og Bobas historie vækker minder om bl.a. Manden de kaldte hest og lignende. I hvert fald den i fortiden. I nutiden er handlingen et andet sted.

Den er foreløbig rigtig god. Spændende, velskrevet, noget helt nyt i franchisen. Bedre end The Mandalorian. Samme høje niveau i produktionen, men bedre fortælling. Flere lag, mere dybde og kant.

Du kan se den på Disney Plus.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.