The Boys

The Boys er en superhelteserie baseret på en tegneserie skabt af Garth Ennis, der også er manden bag Preacher. Han har desuden arbejdet på bl.a. Judge Dredd og Punisher, og han foretrækker mere jordbundne karakterer.

Han har udtalt, at han betragter de fleste superheltehistorier som meningsløse, og han er fan af bl.a. Alan Moore, hvis mest berømte historier handler mindre om det spektakulære ved superhelte og deres overmenneskelige evner, men mere om det menneskelige og psykologiske aspekt, der ulmer under overfladen.

Det er præcis den type superheltehistorie, Ennis har skabt med The Boys. Men i hans version af en jordbunden verden er superhelte ikke frygtet eller lovløse, som vi har set i andre eksempler – i stedet er de berømtheder og filmstjerner, hyldet og elsket af en befolkning, der ikke kan få nok af dem.

Retfærdighed – eller hævn

Handlingen følger primært Hughie (Jack Quaid), der er en helt almindelig fyr, som mister sin kæreste i en superhelteulykke. Han bliver tilbudt en sum penge af den magtfulde virksomhed, Vought, der varetager og markedsfører al superhelteaktivitet og har travlt med at lægge låg på historien. Men han afviser, og kort efter møder han Billy Butcher (Karl Urban), der tilbyder at hjælpe ham med at få retfærdighed … eller hævn.

Queen Maeve og Homelander modtager folkets hyldest.

Der er en god portion sort humor, men også masser af alvor og dramatik. Heltene er alle ret tydelige parodier på superhelte fra især DC og Marvel, og på det punkt ligner den The Tick eller Mystery Men. Men den er væsentligt mere dyster og brutal. Som en Frank Miller- eller Alan Moore-historie gange 100.

Magt og berømmelse korrumperer, siger man, og det er et væsentligt tema i The Boys. Det er Hollywood med superhelte. Bagsiden af medaljen. Råddenskaben bag den smukke facade.

Jeg er stødt på superheltefans, der slet ikke vil kunne rumme en serie som denne. For dem skal superhelte være ubetinget supergode. Men jeg synes, den er fed. Det er en spændende, alternativ vinkel, og den er både velfortalt og velproduceret. Jeg vil måske endda smække den op i en top 3 over yndlingssuperhelteserier.

3. sæson

Jensen Ackles som Soldier Boy.

Tredje sæson er superfed. Opskriften er naturligvis den samme, og der er flere eksempler på syret, sort humor – også i den lumre ende af skalaen.

Handlingen udvikler sig forsat. Fronterne ændrer sig, nye alliancer opstår, gamle alliancer knirker, og Homelander bliver værre og værre. Som en rigtig skurk skal.

Der er nogle spændende, nye karakterer, især Soldier Boy spillet af Jensen Ackles, kendt fra Supernatural. Han er den velkendte blanding af sej superhelt og stort røvhul, som The Boys efterhånden har taget patent på.

Jeg vil ikke afsløre alle detaljerne. Men der er mange spændende drejninger og nogle rigtigt fede kampe inkl. en stor finale. Glæd dig.

Du kan se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.