The Man Who Knew Too Little

The Man Who Knew Too Little er en komediethriller fra 1997 baseret på Watch That Man, en roman af Robert Farrar. Filmens titel er en parodi på Alfred Hitchcocks The Man Who Knew Too Much.

Instruktøren er Jon Amiel, der er velbevandret i thriller-genren. Han har bl.a. instrueret Copycat og Lokkeduen.

Wallace Ritchie (Bill Murray) er taget til England for at fejre sin fødselsdag med sin bror. Men det er et uventet besøg, og broren har en vigtig forretningsmiddag, så han køber en rollespilsoplevelse til Wallace, for at få ham ud af huset i nogle timer. Uheldigvis roder Wallace sig ind i et rigtigt komplot i stedet, og han opdager aldrig, at det er alvor.

Det er en forviklingskomedie a la Pigen der vidste for meget, Manden med den røde sko og mange andre. Men der er også et strejf af Den lyserøde panter, for stakkels Wallace agerer med enorm selvsikkerhed, da han tror, det hele er et spil. Samtidig er han ubegribeligt heldig, og alt falder ud til hans fordel.

Den er sjov, opfindsom og fuld af overraskelser. Murray er en charmerende klovn, og han er omringet af skønne, skurkagtige typer. Det er en vittig, lystig, munter affære. Fjollet, herlig underholdning.

I skrivende stund kan du se den på Amazon Prime.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.