The Number 23

The Number 23 er en thriller fra 2007 instrueret af selveste Joel Schumacher. Hr. Batman & Robin himself. Manden bag den rædsomme Batman-film med Arnold som Mr. Freeze. Brrrrr!

Man bør dog ikke glemme, at Schumacher også har begået film som The Lost Boys, Leg med døden, Falling Down, The Client, 8mm og Phone Booth.

Walter Sparrow (Jim Carrey) er en familiefar, der lever et almindeligt og småkedeligt liv. Da hans kone forærer ham en spændingsroman i fødselsdagsgave, bliver han hurtigt opslugt, og som var han Bastian i Den uendelige historie, lever han sig ind i rollen som en hårdkogt detektiv, der opklarer forbrydelser og nedlægger damer i lige store antal. Snart føler han, at bogen faktisk handler om ham selv.

Den tidligere kæledyrsdetektiv fortjener mere ros end han får for sine seriøse roller. Han gør det godt, og man glemmer helt, at han også er verdens bedst betalte klovn. Filmen er et lille, velskrevet mesterværk, og historien udfolder sig som en god bog, der byder på mysterier og drejninger, du ikke regner ud, før du får de sidste ledetråde.

En medrivende, psykologisk thriller om en mands besættelse og paranoia.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.