The Prestige

The Prestige er en science fiction-thriller instrueret af Christopher Nolan – du ved, ham med Batman Begins – og han har gen-castet både Christian Bale og Michael Caine og sat dem sammen med Hugh Jackman – Batman og Wolverine i samme film!! – og Scarlett Johansson som kvinden, der kommer i mellem dem.

Handlingen finder sted i London omkring år 1900 og følger to tryllekunstnere, Alfred og Robert, der på grund af et gammelt nag gør alt for at overgå og narre hinanden.

Det er en film med et godt, velskrevet mysterie, og den foregår i en verden fuld af illusioner og hemmeligheder. Man kan ikke tro på alt, man ser, og plottet inviterer dig til at prøve at regne den ud. Hvis du følger rigtigt godt med, kan du fange mange af de spor, den lægger ud, og få en fornemmelse af, hvad der foregår, og hvordan det kan ende, men du bliver aldrig helt sikker. Hver gang du tror, du har regnet den ud, tager den en ny drejning, og din teori bliver skudt helt eller delvist i sænk.

Jeg elsker film, der bliver ved med at overraske og – groft sagt – tage røven på mig, og det klarer The Prestige til fulde. Jeg har allerede lyst til at se den igen – og igen – for at få alle detaljerne med, og jeg tvivler på, at der er nogen huller.

Nøgleord: , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *