Udbrud

Aftenens bonusgyser er en dansk amatørfilm fra 2014 doneret af min gode ven og filmbuddy, Ruben. Den hedder Udbrud og er en lille sag på kun 39 minutter produceret, skrevet og instrueret af Henrik Andersen, som har sin egen virksomhed, der laver visuelle effekter, Amos-FX.

Det er en zombiefilm og efter en relativt lang indledning begynder den i et idyllisk villakvarter, hvor børnene leger på vejen, og alle vinker til hinanden. Men freden er kortvarig, og pludselig går det løs, endda amok i et blodigt, byldebefængt, savldryppende voldsorgie.

Det er en film med tre primære inspirationskilder. Zombier, westerns og Mad Max. Første halvdel er som en dansk version af Dawn of the Dead, og finalen er et post-apokalyptisk showdown. Heltinden er en pige uden navn – hendes rolle hedder simpelthen The Girl with No Name, utvivlsomt inspireret af Clint Eastwood, og temasangen, der akkompagnerer rulleteksterne, er også som taget ud af en spaghetti-western.

Der er ikke meget historie i handlingen, kun action og vilde splatter-effekter. De er til gengæld overraskende gode. Måske lidt for meget savl og opkast til min smag, men det hører til.

Scenografien er også tydeligt inspireret af især Sergio Leone. Det er et pudsigt stilstudie i filmteknikker. Desværre lever de danske lokationer og landskaber ikke op til ambitionerne, og den post-apokalyptiske anden halvdel er ufrivilligt komisk, fordi ingen ser så seje ud, som det var meningen. Det ligner billige udklædninger, hvilket det formentlig også er.

Den er ret underholdende som en kuriøs filmoplevelse lavet af lystige og legesyge amatører. Det er ikke en god film i traditionel forstand, men jeg morede mig og vil belønne den med fem hjerter.

Nøgleord: , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.