Dawn of the Dead

Dawn of the Dead fra 2004 er et remake af George A. Romeros kultklassiker fra 1978. Den er instrueret af manges hadeinstruktør, Zack Snyder – hans debutfilm – men der er også en del, der mener, at det er hans bedste film.

Præmissen er den samme som i originalen. Der udbryder en zombieepidemi, og en lille gruppe mennesker forskanser sig i et stort indkøbscenter. Der er nogle væsentlige ændringer, men dem vil jeg naturligvis ikke afsløre her.

Som du måske ved, er jeg vild med Zack. Hans filmatisering af Watchmen er min yndlingssuperheltefilm, og jeg er også en af de få, der kan lide Sucker Punch. Dawn of the Dead er ikke en af dem, jeg placerer højt blandt hans film, for jeg synes ikke, at den har lige så meget at byde på. Det er “bare” en zombiefilm.

Min holdning skyldes formentlig, at jeg er lidt træt af zombiegenren. De ligner meget hinanden, og jeg savner noget ekstraordinært fra dem. Jeg er dog vild med Zombieland og Warm Bodies, for de angriber begge genren fra en lidt anden vinkel. Især Warm Bodies.

Men isoleret set er Dawn of the Dead ikke så ringe endda. Den er velproduceret og velinstrueret. Manuskriptet er skrevet af James Gunn, der siden er brudt igennem som instruktøren af Marvels rumeventyr Guardians of the Galaxy. Der er en fed åbningssekvens til tonerne af Johnny Cash-nummeret The Man Comes Around, og tempoet er højt med masser af god og blodig underholdning fra start til slut.

En pudsig bonus-information er, at effekterne, som i øvrigt er fine, er lavet af AFX Studio, der er stiftet af Heather Langenkamp og ægtemanden David LeRoy Anderson. Hun er en af gysergenrens gamle kendinge og den første, der besejrede Freddy Krueger i A Nightmare on Elm Street.

Den skal have otte hjerter. Selvom det “bare” er en zombiefilm, er det en god, vellykket zombiefilm.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.