Høj kameraføring – de bedste parodier

Der var engang, hvor Hollywood mestrede filmparodien. Genrens virtuoser, Mel Brooks, Jim Abrahams og brødrene David og Jerry Zucker, skabte film i 80’erne og 90’erne, der ikke bare var vanvittigt morsomme parodier, men også fremragende komedier.

Men det er ved at være længe siden, og der er sket et eller andet frygteligt med genren i mellemtiden. Hollywood spytter dem stadig ud, men niveauet er forbløffende lavt.

Heldigvis er der masser af gode, gamle filmparodier, og jeg har samlet en liste med de bedste af de bedste.

Klik på billederne for at læse anmeldelserne.

10. George of the Jungle

9. UHF

8. Højt at flyve

7. Hot Shots! Part Deux

6. Austin Powers

5. Life of Brian

4. Galaxy Quest

3. Høj pistolføring

2. Spaceballs

1. Monty Python og de skøre riddere

Værdige tabere

Det var modbydeligt svært at vælge og fravælge film. Selvom jeg har genset og anmeldt dem hver for sig, har mange fået samme bedømmelse.

Lige udenfor listen har jeg hele tre superhelteparodier: Mystery Men, Dr. Horrible’s Sing-Along Blog og Lego Batman filmen.

Jeg er sikker på, du vil savne film som Young Frankenstein og Sheriffen skyder på det hele. Især de to har mange, mange fans. Jeg har genset dem begge, og du kan klikke for at læse mere. Det var gode gensyn, men de levede ikke helt op til mine minder om dem.

Jeg er vild med Mel Brooks, og Høj skræk er en overset perle, jeg personligt vil sætte højere end de to fan-favoritter. Men den klarede heller ikke cuttet.

Andre favoritter kunne være Last Action Hero og Tropic Thunder. Begge er genreparodier mere end parodier på specifikke film. Derfor har jeg udeladt dem.

Der er som nævnt langt i mellem snapsene blandt nyere tids parodier. Jeg vil dog fremhæve Walk Hard og Black Dynamite.

Nøgleord: , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.