Lois & Clark: The New Adventures of Superman

Lois & Clark: The New Adventures of Superman er en TV-serie fra 1993 skabt af Deborah Joy LeVine. Hun har bl.a. været producer og forfatter på Dawson’s Creek.

Serien kørte i fire sæsoner fra 1993 til 1997. Superman spilles af Dean Cain, og hans version af den populære superhelt er især inspireret af tegneserieskaberen John Byrnes reboot i 1980’erne.

En af de vigtigste ændringer er, at Clark Kent er den rigtige karakter. Superman er en forklædning. LeVine tager dette længere end Byrne, og serien fokuserer i høj grad på forholdet mellem Lois og Clark og deres hverdag på Daily Planet.

Superman er naturligvis en del af handlingen. Lois og Clark er opsøgende reportere, og de fleste historier involverer kriminelle handlinger, katastrofer og lignende. Superman dukker op, når tingene spidser til. Men ikke i det omfang, vi er vant til.

I hvert fald ikke dengang. Årtierne siden har budt på TV-serierne Smallville og Superman & Lois. Her er Clarks hverdag og privatliv også en stor del af handlingen. Men før Byrnes reboot var Superman først og fremmest Superman. Clark var forklædningen.

Det er en naturlig udvikling, og det fungerer godt til en TV-serie, hvor der er brug for mere end bare action hele tiden. Det betyder også, at der er større fokus på romantikken, og det er ikke overraskende, at serien er skabt af en kvinde.

Bare rolig. Det betyder ikke, at det er en tøseserie. Jeg vil sammenligne den med Moonlighting med Bruce Willis og Cybill Shepherd. Eller Castle med Nathan Fillion og Stana Katic.

Den største romance i superheltegenren

Det er en serie med spænding, humor, action og romantik. De to hovedpersoner er et supergodt par. Lois spilles af Teri Hatcher, også kendt som Bond-pige i Tomorrow Never Dies og en af de desperate husmødre i serien af samme navn.

Ingen Superman uden ærkefjenden Lex Luthor. Han spilles af John Shea, kendt fra bl.a. Gossip Girl. Han er delvist inspireret af Byrnes version, en skruppelløs forretningsmand, men han er yngre, charmerende og sågar i stand til at kurtisere Lois med stor succes.

Blandt andre ærkefjender finder vi Lord Nor, som er seriens version af general Zod, samt Toyman, Prankster og mr. Mxyzptlk.

Der er også gæstestjerner som Peter Boyle, Bruce Campbell, Denise Crosby, Jonathan Frakes, Morgan Fairchild, Frank Gorshin, James Earl Jones, Raquel Welch og Adam West.

Jeg har genset en god håndfuld afsnit i første sæson, og jeg vil varmt anbefale den. Den holder overraskende godt. Ikke effekterne, naturligvis. Datidens TV-budgetter og ditto CGI var en rædsom cocktail. Men den ældes med ynde, fordi effekterne fylder så lidt i handlingen, hvor fokus er på Lois og Clark.

Måske vil den være for gammeldags for nogen. Men jeg kan godt lide at genopleve fortiden. Jeg levede mig fint ind i historien om den første og største romance i superheltegenren. Jeg hyggede mig faktisk mere end jeg turde håbe på.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.