Remo Williams: The Adventure Begins

Fred Ward og Patrick Kilpatrick.

Remo Williams: The Adventure Begins, også kendt som Remo: Unarmed and Dangerous, er en actionkomedie fra 1985 instrueret af Guy Hamilton. Han er manden bag hele fire Bond-film, heriblandt Goldfinger og Live and Let Die.

Det er den første filmatisering af The Destroyer, en bogserie på hele 150 bind fordelt på to forfattere. Som titlen antyder, håbede de at lave flere. Men sådan gik det ikke.

Titelkarakteren blev skabt i 1963, men præmissen er en klassisk 80’er-ting. Remo er en benhård strømer, der rekrutteres af en hemmelig organisation for at ordne forbrydere, som undslipper lovens lange arm.

Han har ikke en AI-drevet Trans Am fuld af gadgets, men ellers minder udgangspunktet især om Knight Rider. Både Remo og Michael Knight erklæres døde, får nyt ansigt vha. plastikkirurgi og rekrutteres ufrivilligt.

Hvad den mangler i form af talende biler, opvejer den med overnaturlig, nærmest The Matrix-lignende kung fu. Remo får en læremester kaldet Chiun, og han kan bogstaveligt talt dukke sig for kugler.

Selvom genrens elementer er velkendte, er handlingen tilpas uforudsigelig. Der er god opfindsomhed i de mange actionscener. Remo og Chiun er et sjovt, umage par. Jeg ville ønske, de havde lavet flere.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.