The Fantastic Four

Du kender formentlig den første officielle Fantastic Four fra 2005 med bl.a. Jessica Alba og Chris Evans. Men det er ikke den første filmatisering af Marvels ældste superheltegruppe.

Det tyske produktionsselskab Constantin Film købte filmrettighederne i 1986, og i begyndelsen af 90’erne hyrede de B-filmmageren Roger Corman til at producere en film for 1 million dollars, hvilket er en sølle sum sammenlignet med alle andre superheltefilm.

Det handlede simpelthen om at beholde rettighederne, for aftalen med Marvel krævede, at de gjorde brug af rettighederne indenfor en årrække, ellers ville de miste dem. Filmen blev aldrig udgivet, men der er stor uenighed om, hvorvidt det var planen fra begyndelsen, eller de skiftede mening undervejs. Beslutningen kom i hvert fald bag på skuespillerne.

Mange år senere er den blevet udgivet i en opgraderet SD-version, og det er den version, jeg har købt. Du kan finde den her: Doomed Films

Bedre end forventet

Handlingen er en oprindelseshistorie, og den følger tegneserierne nøje. I hvert fald i begyndelsen. Reed Richards flyver ud i rummet sammen med skolekammeraten Ben Grimm og søskendeparret Sue og Johnny Storm. Det er uklart, hvad der kvalificerer dem til turen. De udsættes for kosmisk stråling og får superkræfter.

Filmens skurk er gruppens ærkefjende i tegneserierne, Doctor Doom. Han er en magtliderlig diktator og ønsker at stjæle deres kræfter.

Det er en overraskende god film. Ikke god-god, men væsentligt bedre end forventet. Skuespillerne er hæderlige, og selvom handlingen nu og da er fjollet, føles det ikke som en typisk Corman-film. Han har virkelig forsøgt at finde et højere niveau.

Kultfilmspotentiale

Jeg så den med min gode filmmakker, Ruben, og vi blev enige om, at den havde potentiale til at blive en kultfilm a la Flash Gordon, hvis bare den havde fået en ordentlig udgivelse.

Der er endda et par semi-velkendte ansigter med.  Johnny Storm spilles af Jay Underwood, som du bl.a. kan se i Onkel Buck, hvor han er Bug, Tias lidt for nærgående kæreste, der skal sættes på plads. Før de var han også kendt som robotdrengen Chip i Disney-filmen Not Quite Human. Sue legemliggøres af Rebecca Staab, der kan ses her og der og alle vegne i mange forskellige TV-serier, fra Seinfeld til Dexter. Det samme kan siges om Alex Hyde-White, der spiller Reed.

Det værste ved oplevelsen er, at billedkvaliteten er virkelig dårlig. Det ler en blanding mellem VHS og streaming med rigtigt dårlig opløsning. På skiven er der også en 35mm (filmrulleformat) trailer, og forskellen er nærmest uhyggeligt stor. Knivskarpe billeder og flotte farver. Det er virkelig trist, at filmen ikke så sådan ud. Vi blev begge vildt skuffede.

Men selve filmen er bedre end forventet. Vi hyggede os, og jeg lander på fem hjerter.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.