The Tommyknockers

The Tommyknockers er en miniserie i to dele fra 1993 baseret på Stephen Kings roman af samme navn. Handlingen følger forfatteren Bobbi Anderson og hendes kæreste, Jim ”Gard” Gardner, en alkoholiseret poet, der snubler over en mystisk sten i skoven og forsøger at udgrave den. Mens arbejdet skrider frem, bliver Bobbi mere og mere besat af stenen, og hun er ikke den eneste. Alle i den lille by begynder at opføre sig mere og mere sært.

Manuskriptet er skrevet af Lawrence D. Cohen, der også forfattede Brian De Palmas Carrie samt IT i samarbejde med Tommy Lee Wallace. Han har styr på Stephen King, og der er en god historie i The Tommyknockers, omend leveringen ikke er fejlfri.

Rollelisten er fuld af kendte ansigter. De to hovedroller, Bobbi og Jim, indehaves af hhv. Marg Helgenberger (CSI) og Jimmy Smits (New York Blues), og de får god støtte fra bl.a. John Ashton (Frækkere end politiet tillader) og E.G. Marshall (Tolv vrede mænd).

Oser af sex

Traci Lords er blevet en væsentlig bedre skuespiller siden Not of This Earth, men hun er også castet perfekt som byens forførende, umættelige femme fatale, og da særheden sætter ind, forvandler hun sig til en fremragende skurk. Hun mestrer at se uhyggeligt ondskabsfuld ud, og hun oser samtidig af sex. Hun er bestemt et af højdepunkterne, og det er synd, at hendes karriere aldrig blev større. Men der var nok for mange filmmagere, der frygtede hendes kontroversielle bagage. Øv, øv.

Effekterne er gamle og billige, men heldigvis er de praktiske, og der er masser af skøn nostalgi i det forældede niveau. Jeg vil ikke afsløre for mange detaljer, for så spolerer jeg også handlingen, men jeg vil sige, at niveauet ligger et sted mellem Star Trek og Strengt fortroligt.

Det er en udmærket miniserie. Den er gammel, men velproduceret efter datidens standard, og handlingen er tilpas mystisk og medrivende uden dog at være helt lige så god som The Langoliers og Salem’s Lot, som jeg også har set i denne måned. Det er på alle måder en klassisk King-historie, men den mangler et eller andet, jeg ikke kan sætte fingeren på.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *