The Expendabelles

Sylvester Stallone ramte plet, da han samlede en række af datidens største actionhelte i filmserien The Expendables. En herlig hyldest til actiongenren som den så ud, da Stallone var en meget yngre mand, og jeg var en ung knægt. Filmenes popularitet satte gang i planerne om et spin-off med kvinder under navnet The Expendabelles, og selvom det er en gimmick, der sjældent virker, er der så mange skønne kvinder og gode minder i de gamle film, at jeg fik lyst til at lave denne liste med mine 10 favoritter til rollelisten.

10. Demi Moore

Demi Moore var et af Hollywoods hotteste navne i starten af 90’erne, men en række uheldige filmvalg sendte hendes karriere i den modsatte retning. Hun sprang ud som actionheltinde i G.I. Jane, hvor hun var i fantastisk fysisk form, og selvom filmen floppede fælt, er hun et oplagt valg til The Expendabelles.

9. Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones har været både helt og skurk i actiongenren. Hun havde en mindre skurkerolle i Fantomet i 1996, hun var en forførende klatretyv i Lokkeduen med Sean Connery, hun krydsede klinger med Zorro i de to film med Antonio Banderas, og hun var en russisk spion i RED 2 med Bruce Willis og mange andre.

8. Salma Hayek

Salma Hayek er en sjælden gæst i actiongenren, men hun er alligevel en af mine favoritter til The Expendabelles. Ikke mindst var hun fantastisk i kultfilmen Desperado fra 1996 – og efterfølgeren Once Upon a Time in Mexico – men hun var også en skrap kælling i Everly fra 2015, hvor hun ene kvinde nedkæmper en hær af lejemordere.

7. Charlize Theron

Charlize Theron prøvede kræfter med rollen som actionheltinde første gang i Æon Flux i 2005, og selvom hun var skøn i sort spandex, var filmen et flop. Havde jeg lavet denne liste for et par år siden, havde jeg slet ikke overvejet hende, men så stjal hun showet i Mad Max: Fury Road.

6. Milla Jovovich

Milla Jovovich har været fotomodel siden hun var 9 år gammel, men filmnørder kender hende bedst som Leeloo i Det femte element og naturligvis Alice i de seks Resident Evil-film. Hun har også været vampyrlignende oprørskæmper i Ultraviolet og historisk actionheltinde i Joan of Arc.

5. Kate Beckinsale

Kate Beckinsale trak i sort læder for 4. gang i sidste års Underworld: Blood Wars, og der er allerede planlagt endnu et kapitel i sagaen om vampyrtøsen Selene. Hun var også med i det mindre succesfulde remake af Total Recall, og hun jagtede vampyrer sammen med Hugh Jackman i Van Helsing.

4. Carrie-Anne Moss

Carrie-Anne Moss brød igennem – og sparkede røv – i en af 90’ernes største og mest nyskabende actionfilm, The Matrix. I dag kan hun nydes i rollen som advokaten Jeri Hogarth i Marvels TV-serier Jessica Jones, Daredevil, Iron Fist og The Defenders, og hun er stadig i fremragende form.

3. Angelina Jolie

Angelina Jolie er en af nyere tids største actionheltinder. Du kender hende uden tvivl som gravrøveren Lara Croft, men hun har også været hemmelig agent i flere omgange (Mr. & Mrs. Smith og Salt), Royal Navy Kommandør i Sky Captain and the World of Tomorrow og tegneserieheltinde med ekstraordinære skydefærdigheder i Wanted.

2. Linda Hamilton

Linda Hamilton er bedst kendt som Sarah Connor i Terminator-filmene, men hun kan også nydes i TV-serien Skønheden og udyret med Ron Perlman, og Væk på 10 sekunder med Tommy Lee Jones, som jeg genså for nylig. Senest har hun været med i TV-serier som Chuck, Defiance og Lost Girl.

1. Sigourney Weaver

Sigourney Weaver er listens alderspræsident, men hun er i storform og bl.a. aktuel i den kommende TV-serie The Defenders, som er crossover-serien med heltene i Marvels Netflix-univers. I rollen som Ellen Ripley har hun lammetævet aliens i tre årtier, og hun er ubestridt den største actionheltinde.

Nøgleord: .Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.